Imaginea de sine, cheia succesului în viață

 

Principalul articol care mi-a atras atenția încă de la primele răsfoiri ale revistei “Cronica Studentului FEAA” fost articolul intitulat “Imaginea de sine, punctul de plecare în viață”, articol prezent în revista cu numărul 27.

Eu fiind pasionat de grafică, recunosc faptul că am fost atras în special de coperta acestui număr dat fiind faptul că aceasta avea pe copertă un moș crăciun animat, revista respectiva fiind lansată în perioada sărbătorilor de iarna, am ales acel număr cu scopul de a citi mai multe informații despre Crăciun( idei de cadouri, tradiții, decorațiuni etc.)deoarece chiar voiam să citesc articole axate pe această sărbătoare, dar totuși am rămas plăcut surprins când am descoperit faptul că în acest număr s-a abordat o temă psihologică destul de interesantă și care merită să fie citită și cunoscută de majoritatea studenților.

Fiind un împătimit al materialelor axate pe aria dezvoltării personale pot spune faptul că autorul  acestui articol a prezentat o situație destul de interesantă despre viața sa personală, întâmplări care pot învăța și motiva anumite persoane aflate în impas.

poză din arhiva personală

Imaginea de sine este aceea imagine pe care noi înșine ne-o creăm singuri despre eul nostru, în majoritatea  situațiilor imaginea de sine este influențată de părerile celor din jur, păreri care de cele mai multe ori sunt negative și care reușesc să denigreze cât și să afecteze psihicul unei persoane. Prin asemenea situații trecem majoritatea dintre noi în fiecare zi încă din perioada copilăriei, perioada în care imaginea de sine este fragedă și care este influențată în mare măsură de către părinți și educatori. Si eu am trecut la rândul meu printr-o situație similară bazata pe o imagine de sine scăzută generată încă din copilărie care a predominat până în adolescență, imagine de sine influențată de către învățământ, dar cu toate acestea am reușit într-un final cu ajutorul dialogurilor interioare să mă „repar” de unul singur deoarece eram conștient de faptul că dacă am o imagine de sine scăzut, o sa mă pierd pe drumul vieții.

Cu toate acestea, consider că o imagine de sine favorabilă ajută considerabil persoanele pentru o bună reușita in viață, deoarece dacă o persoană pornește la drum cu o imagine de sine bună și lucrurile or să meargă în favoarea acelei persoane.


Comentarii

Trimiteți un comentariu