Toamna Pisicilor



Toamna este un moment de tranziție atât pentru oameni cât și pentru pisici. Unele pisici par să aprecieze acest sezon, în timp ce altele par să experimenteze acest sezon cu melancolie. M-am gândit să vă împărtășesc câteva metode frumoase de a vă distra și îngriji pisica toamna aceasta!


    - Vânătoarea de frunze uscate

Natura oferă întotdeauna o mulțime de idei pentru distracția felinelor: frunzele care cad din copaci toamna arată ca niște fluturi roșii și galbeni care de-abia așteaptă să fie urmăriți și prinși de către micuțele noastre feline. Pisicile sunt atrase în special de consistența lor uscată care, atunci când acestea sunt atinse, scot acel celebru zgomot de scrâșnet.

Sursă: arhivă proprie


    -  Jucăriile de pisici

În zilele ploioase în care pisica dvs. preferă mai mult să lenevească și să fie răsfățată în locuință, încercați totuși să vă încurajați pisicuțele să rămână active și sănătoase amplasând diferite jucării pentru pisici în anumite zone ale locuinței. Pentru o interacțiune mai activă cu pisica se recomandă folosirea unor jucării de tip undiță, dar și a unor jucării de tip laser.


    -  Răsfățul prin periaj

O modalitate de a vă ajuta pisica să aprecieze toamna este să o răsfățați... și ce modalitate mai bună este decât să o periați? Pentru feline, acesta este sezonul năpârlirii, când își pierd mai mult păr decât de obicei. Chiar și pisicile de interior vor năpârli în toamnă, deși noua haină nu va fi la fel de groasă ca cea a unei pisici care iese în mod regulat în aer liber. Acest lucru poate duce la crearea unor mingii de blană, pe care nimeni nu le agreează. Dacă nu vă periați pisica în fiecare zi, este o idee bună să începeți să faceți asta; Cel mai bine este să folosiți o perie specială pentru pisici, deoarece este special concepută pentru a îndepărta în siguranță doar părul mort, fără a trage de pielea pisicii.


Sursa:arhivă personală

Ultima, dar nu cea din urmă idee este asigurarea faptului că au întotdeauna un colț confortabil, cald și sigur unde pot merge pentru a se proteja de frig. Amplasați la vedere o lână pufoasă deoarece felinele adoră să se strecoare în spațiile călduroase pe vreme rece și umedă.



Comentarii